Filmprikbord
Maak een filmpeople account aan voor extra functies.
bericht plaatsen

Zoeken
search on keyword:
Populair

Publieke omroepen zoeken nieuwe generatie scenaristen

Nederlands Filmfestival
Op woensdag 21 juni organiseert het NPO-fonds in samenwerking met Scriptbank de derde editie van Team up: een kennismaking tussen publieke omroepen en nieuwe getalenteerde scenarioschrijvers met verschillende achtergronden, opleidingen of schrijfervaring.

Tijdens deze ontmoeting onderzoeken de dramaredacties van de deelnemende publieke omroepen samen met de scenarioschrijvers wat hun rol zou kunnen zijn in het drama-aanbod van de publieke omroep. Om scenarioschrijvers te helpen bij hun ontwikkeling biedt het NPO-fonds diverse regelingen. Zo maakt de Team up- scenarioregeling het aantrekkelijk om nieuwe schrijvers op te nemen in bestaande teams.

Deelnemende publieke omroepen
NTR, EO, VPRO, KRO-NCRV, BNNVARA, HUMAN, AVROTROS, 3LAB.

Team up
Na twee succesvolle edities in 2022 vonden nieuwe scenarioschrijvers hun weg naar de Zapp serie Broodje Aap van KRO-NCRV en naar de writersroom van Tentje Plof, een kinderserie die hoofdschrijver Tijs van Marle met de EO ontwikkelt. Daarnaast zijn verschillende schrijvers met de omroepen in gesprek over de ontwikkeling van eigen plannen. Het NPO-fonds en Scriptbank zetten zich met een derde editie verder in voor de ontwikkeling van nieuwe talentvolle scenarioschrijvers.

Nieuwe scenarioschrijvers kunnen zich tot en met maandag 5 juni inschrijven via Scriptbank.Link bij dit bericht:
link naar website
report NOT OK send to a friend send a comment


Bericht geplaatst door: Nederlands Filmfestival
login om te reageren op dit bericht
Op: 12-05-2023 / 279 x bekeken
bekijk profiel