Granate

Great Granate Gala | Collaboration of color

Great Granate Gala | Collaboration of color


Het Great Granate Gala is een avond vol met poëzie, film, dans en muziek, waarbij 30 artiesten een kort gedicht van zichzelf of van een andere dichter voordragen. Het thema van dit jaar is ‘de Samenspraak van Kleur’, een eerbetoon aan de kleurrijkheid van de LHBTQIA+ gemeenschap.

Omdat we ons bij Granate altijd intersectioneel hebben ingezet voor makers van kleur, onderkennen we de urgentie om de LHBTQIA+ gemeenschap in de schijnwerpers te zetten.

Hoewel LHBTQIA+ wordt gekenmerkt door diversiteit, is structurele marginalisatie een gemene deler voor diegenen die zich tot de gemeenschap rekenen. Ondanks dat Nederland een cultureel imago uitdraagt van progressiviteit, is de wetgeving omtrent LHBTQIA+-rechten gebrekkig; zo is Nederland de afgelopen jaren gezakt op de Rainbow Index, een organisatie die wetgeving omtrent LHBTQIA+-rechten rangschikt. Personen uit de gemeenschap ondervinden consequent geweld vanwege de expressie van hun identiteit en voelen zich vaak onveilig in de publieke ruimte.

Juist vanwege het leed dat de gemeenschap draagt, willen wij dit jaar haar kleurrijkheid en kracht eren, en haar stem versterken. Tijdens ons gala zullen we door middel van poëzie voordrachten, filmvertoningen, dansoptredens en muzikale acts een samenspraak van kleur tot stand laten komen en de boodschap van liefde en acceptatie verspreiden.Link related to this message:
https://granate.nl/great-granate-gala-2024


Geplaatst17-05-2024
84