Filmprikbord
Maak een filmpeople account aan voor extra functies.
bericht plaatsen

Zoeken
zoek op trefwoord:
Populair
Cursus documentaire maken! (gratis)
Charlotte Driessen
Lokatie
Den Bosch

Hé hallo! Ben ik op zoek naar jou?

Aanstaande maart start er weer een interessante cursus film (documentaire) maken, dit keer in Den Bosch!
De eerste editie van Sparkel vond afgelopen jaar plaats in Eindhoven. In 10 bijeenkomsten hebben 12 geselecteerde jongeren tussen 16 en 27 jaar geleerd wat het inhoudt om een documentaire te maken. Wat komt er allemaal bij kijken? Waar begin je eigenlijk? Hoe zit de industrie in elkaar?
In samenwerking met het internationale documentaire festival DOCfeed en in het kader van Maatschappelijke Diensttijd, kunnen we ook dit jaar weer een Sparkel editie verzorgen. In deze cursus leer je alles over het vak en tegelijkertijd ga je in projectgroepen aan de slag om je eigen korte documentaire te maken. Een cursusdag wordt meestal op zaterdag gepland. Rond een uur of 11 beginnen we dan vaak met een opening van de dag en bespreken we eventuele interessante films die je afgelopen tijd gezien hebt. In het begin van de cursus komt er wat theorie bij kijken. Je leert hoe je op een goed idee komt en hoe je dit idee verwerkt in een filmplan. Hier komt ook een stukje "pitchen" bij kijken. Wanneer je filmplan groen licht heeft gekregen, ga je aan de slag om dit daadwerkelijk op de gevoelige plaat vast te leggen. Langzaam wordt het steeds praktischer en krijg je tijdens de bijeenkomsten ook meer interactieve opdrachten en oefeningen. Tegelijkertijd leer je alles over interview technieken, kadrering en storytelling. Wanneer je alles gefilmd hebt, moet het natuurlijk de montage in. Ook hierin wordt je begeleid, zodat je aan het einde van de rit een film hebt waar je trots op mag zijn. Tijdens de bijeenkomsten en tussendoor via de digitale weg wordt je begeleid door filmmaker Charlotte Driessen, maar ook zullen een aantal professionals als gast langs komen.

De intakes zijn op 28 en 29 februari in Eindhoven.
(Mocht je nu heel graag mee willen doen, maar écht niet op één van deze dagen kunnen om een intake te doen, kunnen we hier nog wel een andere oplossing vinden).

Wanneer je geselecteerd bent om mee te doen aan deze cursus, dan gaan we in maart samen aan de slag. De bijeenkomsten zullen voornamelijk plaatsvinden in Den Bosch, maar wellicht maken we nog een keer een uitstapje of gaan we op fieldtrip.

Ook wanneer je van wat verder weg komt, hoef je niet te treuren. Je reiskosten worden namelijk volledig vergoed! Omdat de cursus in het kader van Maatschappelijke Diensttijd is, kunnen we de deelnemers voorzien van reiskosten, een lekkere lunch tijdens de cursusdagen en is bovendien de cursus zelf helemaal gratis! Daarbij komt nog dat, wanneer je eindfilm goed genoeg is, deze vertoond wordt tijdens het prestigieuze DOCfeed festival in Eindhoven.

Kortom: meld je aan!

Link bij dit bericht:
link naar website
meld NIET OK stuur naar een vriend stuur een reactie


Bericht geplaatst door: Charlotte Driessen
login om te reageren op dit bericht / 801 x bekeken

Datum: 27-02-2020
Verloopt op: 06-06-2020
bekijk profiel