Filmprikbord
Maak een filmpeople account aan voor extra functies.
bericht plaatsen

Zoeken
search on keyword:
Populair

International film festival rotterdam kondigt datum edi

Diane Borst
[Rotterdam] 14 april 2022 – International Film Festival Rotterdam (IFFR) kondigt de datum aan van de 52e festivaleditie, die van 25 januari tot 5 februari 2023 gaat plaatsvinden. Na twee jaar komt IFFR terug met een fysiek festival, mits de omstandigheden het toelaten. Onder leiding van festivaldirecteur Vanja Kaludjercic en zakelijk directeur Marjan van der Haar gaat IFFR met een halve eeuw bestaansgeschiedenis, een nieuwe fase in; het herstructureren van de organisatie met een focus op de toekomst.

Vanja Kaludjercic, festivaldirecteur IFFR: “We hebben veel respect voor de veerkracht van ons team dat de afgelopen twee uitdagende jaren erin geslaagd is publiek bij IFFR te betrekken alsmede filmmakers op innovatieve manieren heeft kunnen ondersteunen. We zijn trots dat het gelukt is om het vizier open te houden en te leren, kennis uit te wisselen en met partners samen te werken in een snel veranderende omgeving. Ons doel is het creëren van een toonaangevend cultuurplatform voor meeslepende cinema en audiovisuele kunst dat voor iedereen toegankelijk is.”

Marjan van der Haar, algemeen directeur IFFR voegt toe: “Zoals veel organisaties hebben de COVID-19 pandemie en de gevolgen daarvan ook ons financieel geraakt. De veranderingen in het publieksgedrag alsmede de filmindustrie, hebben ertoe geleid dat we in een nieuwe wereld terecht zijn gekomen. De plannen die we voor 2023 en daaropvolgend maken, vereisen een gerichte visie met een gebalanceerd team om dat te realiseren.
Wij focussen ons op een nieuwe organisatiestructuur om publieksgroei, grotere impact en diversiteit aan inkomstenstromen mogelijk te maken. Tegelijkertijd kunnen we als organisatie duurzamer en dynamischer worden, wat essentieel is om de toekomst van IFFR veilig te stellen.”

Door de herstructurering vermindert IFFR haar personeelskosten met 15% en wordt de organisatie verdeeld in vijf divisies: Content, Communication & Audience Reach, Funding & Business Growth, Business Affairs en Operations. De Raad van Bestuur van IFFR staat volledig achter deze koers. IFFR presenteert het nieuwe team tijdens het internationale filmfestival in Cannes.Link bij dit bericht:
link naar website
report NOT OK send to a friend send a comment


Bericht geplaatst door: Diane Borst
login om te reageren op dit bericht
Op: 14-04-2022 / 481 x bekeken
bekijk profiel